Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини80% ЛГБТ-учнів не почуваються в безпеці в школі – дослідження

Майже 70% чули гомофобні висловлювання на свою адресу

Лише 20% підлітків, які є представниками ЛГБТ-спільноти, почуваються в безпеці в школі. Про це свідчать результати Національного дослідження шкільного середовища в Україні, пише «Інтерфакс-Україна».

Майже 70% таких учнів чують гомофобні висловлювання на свою адресу, найчастіше в присутності вчителів або шкільної адміністрації. 67% школярів чули гомофобні висловлювання від співробітників навчального закладу.

За дослідженням, майже половина ЛГБТ-підлітків уникають шкільні заходи. Протягом місяця перед дослідженням майже 40% учнів хоча б один раз не пішли до школи через острах за свою безпеку. Майже 30% дітей не заходять у вбиральні в школах, а 20% бояться відвідувати їдальню.

Майже 30% таких дітей стикаються з різними формами фізичного насильства через свою сексуальну орієнтацію, і 28% – через гендерне самовираження. Половина ЛГБТ-учнів страждає від кібербулінгу в соцмережах і месенджерах.

Дослідження проводили з травня по вересень 2020 року в усіх областях України. У ньому взяли участь 1743 підлітки віком від 13 до 18 років, які ідентифікують себе як лесбійки, геї, бісексуали або негетеросексуальні люди й люди з трансгендерною ідентичністю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.