Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФранцузьке відділення IKEA звинуватили в шпигунстві за персоналом

Компанії загрожує штраф до 3,75 мільйона євро

У суді розглядають справу про обвинувачення французької філії IKEA в шпигунстві за персоналом і кандидатами на роботу через приватних детективів та поліцейських. Про це повідомляє The Guardian.

Видання Le Canard Enchaîné та Mediapart розкрили схему спостереження ще у 2012 році, проте розслідування почали вже після подання юридичної скарги профспілкою Force Ouvrière.

Прокурори заявляють, що IKEA France створила шпигунську систему, яка збирає інформацію про приватне життя персоналу, включаючи конфіденційну інформацію про судимість. Звинувачення включають незаконний збір та отримання особистої інформації й порушення професійної конфіденційності.

Із моменту розкриття інформації компанія звільнила чотирьох керівників. Припускають, що системою керував колишній директор з управління ризиками компанії Жан-Франсуа Паріс. Прокурори заявляють, що він регулярно надсилав списки імен приватним слідчим. Річний рахунок за послугу становив до 600 тисяч євро, згідно з агентством Франс Прес. У списку був співробітник «який раніше був зразковим працівником, але раптом став протестувальником». Керівник прагнув дізнатися, чи може бути «ризик екотероризму». Також Паріс хотів дізнатися, як інший співробітник дозволив собі новий кабріолет BMW.

У справі судитимуть 15 осіб. Серед них – колишні менеджери, керівники магазинів і чотири офіцери поліції, яких звинувачують у передачі конфіденційної інформації. В IKEA France працює 10 000 людей, наразі компанії загрожує штраф до 3,75 мільйона євро.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.