Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФранцузький суд оштрафував виробника пігулок для схуднення за ненавмисне вбивство

На 2,7 мільйона євро

Французький суд оштрафував фармацевтичну компанію Servier на 2,7 мільйона євро за обман і ненавмисне вбивство. Про це пише BBC.

Препарат для схуднення «Медіатор» розбробили для діабетиків із надмірною вагою. Він був на ринку 33 роки, протягом цього часу ліки прописували близько п’яти мільйонам людей, незважаючи на попередження щодо його побічних ефектів.

Європейські країни, включаючи Італію й Іспанію, заборонили його на початку 2000-х. Однак у Франції його продовжували пропонувати діабетикам та іншим пацієнтам для зниження апетиту. Ліки вилучили з продажу у 2009 році після побоювань, що він спричиняє серцеві захворювання.

В одному дослідженні зробили висновок, що 500 випадків смерті між 1976 та 2009 роками можуть бути пов’язані з уживанням препарату. За оцінкою другого, кількість смертей досягала 2 тисяч.

Фармацевтична компанія Servier заперечує, що вони знали про побічні ефекти «Медіатора». Суд виніс рішення у вигляді штрафу в розмірі 2,7 мільйона євро. Колишній заступник голови компанії Жан-Філіпп Сета отримав чотири роки умовного покарання. Французький медичний регулятор оштрафували на суму понад 300 тисяч євро за участь у скандалі та невиконання своїх обов’язків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.