Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФранцузька активістка руху #MeToo перемогла в суді після звинувачень у наклепі

Раніше її зобов’язували виплатити 15 тисяч євро за твіт про сексуальні домагання

Французька журналістка Сандра Мюллер виграла судову справу, за якою її звинувачували в наклепі. Про це повідомляє France24.

У 2017 році на своїй сторінці у Twitter Мюллер опублікувала пост із тегом #BalanceTonPorc! («Здай свою свиню!») і закликала інших жінок назвати імена колег, які їх сексуально домагалися.

Журналістка написала, що її колега та колишній керівник телеканалу Ерік Брійон сказав їй: «У тебе великі цицьки. Ти – мій типаж. Зі мною в тебе всю ніч буде оргазм».

Брійон подав на Мюллер у суд за наклеп і вимагав компенсацію за моральні збитки. У суді він стверджував, що дійсно фліртував із Мюллер. Це сталося одного разу на вечірці, і він вибачився, коли почув відмову. За його словами, ці фрази потрібно було сприйняти «з іронією». Окрім цього, Брійон казав, що ніколи не працював із журналісткою. У вересні 2019 року суд зобов’язав Мюллер виплатити 15 тисяч євро за наклеп.

Але 31 березня 2021 року стало відомо, що Паризький апеляційний суд скасував вирок. У постанові вказано, що «навіть якщо Ерік Брійон постраждав, будучи першим чоловіком, якого засудили під хештегом #balancetonporc, слід відмітити щирість Сандри Мюллер».

Адвокатка Мюллер Джейд Дусселон назвала вирок історичною перемогою для постраждалих від сексуальних домагань.

ФОТО: FACEBOOK

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.