Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США запровадили закон, за яким батько зобов’язаний частково покрити витрати за вагітність жінки

Наразі тільки в одному штаті

У штаті Юта запровадили закон, згідно з яким батько буде зобов’язаний покривати половину медичних витрат матері, пов’язаних із вагітністю та пологами. Про це повідомляють BBC.

Це перший подібний закон у США. Він порушує питання вартості батьківства, а також зростання кількості законів щодо боротьби з абортами.

«Можна підтримувати вагітних мам і новонароджених, і це не має обов’язково стосуватися абортів», – заявив один з ініціаторів законопроєкту, конгресмен штату Брейді Браммер.

Як пишуть BBC, у середньому для американських жінок, які мають страхування, народження дитини коштує 4500 доларів США. Для тих, хто не має страхового покриття, цей показник може зрости до 10 тисяч доларів.

Щодо нового закону оплата не відбуватиметься автоматично: як у разі виплати аліментів на дитину, гроші стягуватимуть з чоловіка після відповідного звернення матері. Якщо батьківство не є підтвердженим, батько може утриматися від виплат до його засвідчення.

Виплати не стосуються переривання вагітності. Якщо жінка робитиме аборт без згоди біологічного батька дитини, він не буде зобов’язаний оплачувати аборт, за винятком випадків зґвалтування або загрози життю матері. Згідно з даними фонду Planned Parenthood, вартість аборту без страхування становить приблизно 1000 доларів США.

Проте не всі підтримують нововведення. Представниця Planned Parenthood Катріна Баркер зазначила, що законодавцями ефективніше було б запровадити краще страхове покриття, рівний доступ до репродуктивного медичного обслуговування й оплачувану відпустку за сімейними обставинами.

Закон набуде чинності вже 5 травня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.