Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНевідомі погрожували підірвати офіс ЛГБТ-асоціації «Ліга» в Миколаєві

До них надійшов анонімний лист із погрозами

8 квітня зранку на електронні адреси Асоціації ЛГБТ «Ліга» та миколаївських ЗМІ надійшов анонімний лист із погрозою підірвати головний офіс Асоціації ЛГБТ «Ліга». Про це йдеться на сторінці організації у Facebook.

У листі написали таке: «Нам набридло відловлювати нечестивців по одному. Сьогодні ми спалимо центр розпусти, як господь випалив Содом і Гоморру» (пунктуація листа збережена – ред.)». Вони погрожували, що запальний вибуховий пристрій спрацює в офісі організації вдень, а якщо їм завадять, закидають будинки запальною сумішшю. «Не намагайтеся нас зупинити - ми очищаємо націю від скверни. Збоченцям не місце в світлому майбутньому України», – ішлося в повідомленні.

Після отримання листа «Ліга» викликала поліцію. До неї долучилися рятувальники, вибухотехніки та медики. Огляд приміщення не вияв ознак наявності вибухових пристроїв. Водночас представниця поліції Наталія Співак повідомила в особистій розмові з в.о. керівника, що Асоціація ЛГБТ «Ліга» не є постраждалою стороною в цій ситуації.

«Ми вкотре засуджуємо будь-які прояви дискримінації та насильства. Черговий інцидент знову несе в собі єдину мету – залякати представників ЛГБТ-спільноти міста Миколаєва та, зокрема, активістів і працівників Асоціації. Марна справа, нас це не зупинить. Ми й надалі будемо змінювати нашу країну та рідне місто, щоб досягти змін у суспільстві. Яке сповідуватиме принципи поваги до особистості та її різноманіття», – повідомляє Альохін Олег, голова «Асоціації».

АСОЦІАЦІЯ ЛГБТ «ЛІГА» НЕ Є ПОСТРАЖДАЛОЮ У ЦІЙ СИТУАЦІЇ – СТАРША СЛІДЧА НАЦПОЛІЦІЇ. Головний офіс Асоціації ЛГБТ «ЛІГА»...

Опубликовано LGBT Association LIGA Четверг, 8 апреля 2021 г.

Це не перший випадок, коли «Асоціації» погрожували мінуванням чи насильством. Там розповідають, що в грудні 2020 року повідомлення про замінування приміщення надійшло на електронну адресу організації, а також до ГУ Нацполіції Миколаївської області. У ньому невідомі погрожували підірвати офіс організації «від імені білого населення Німеччини», а по тим, хто виживе, – відкрити вогонь з автоматичного карабіну. Схожий випадок стався в січні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.