Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Сфера» та «Харків Прайд» створили серію роликів з анонімними історіями представників ЛГБТ-спільноти

6 відвертих історій про дискримінацію та неможливість відкритися

У межах кампаній із підтримки представників ЛГБТ-спільноти «Музей прийняття.Харків» і «Різні.Рівні» громадська організація «Сфера» випустила серію роликів з анонімними історіями з реального життя геїв, лесбійок, бісексуальних і транслюдей.

Учасники, які поділилася своїм досвідом, стикалися з неприйняттям, дискримінацією, насильством або агресією на ґрунті сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності. Як зазначають автори проєкту, ці люди живуть у Харкові або на сході України та не є повністю відкритими в повсякденному житті.

«Ми хотіли розповісти місту реальні історії ЛГБТ+-людей, які мешкають у Харкові. Усі ці історії про повагу до людської гідності. Для нас важливо змінювати на краще саме наше місто, робити Харків безпечним для вразливих спільнот, а отже, для різних людей. Адже в такого міста, де затишно й хочеться жити, є майбутнє», – поділилася президентка «Сфери» Анна Шаригіна.

У роликах можна почути історію дідуся, який за все життя так і не зміг зізнатися, що він гей, дівчини-лесбійки, яку мати намагалася «вилікувати», військового, який не зміг відкритися навіть за крок до смерті, прочанки-лесбійки, яка пройшла шляхом святого Якова, спортсменки-лесбійки та трансгендерного чоловіка.

Відверті історії озвучили жителі Харківщини: співачка й авторка пісень Ната Сміріна, актор і співак Богдан Синявський, актор і режисер Артем Вусик, підприємиця Таня Каменева, психолог-психотерапевт Максим Жидко й письменниця та журналістка Анна Гін.

Відео створили командою «Сфери» та «Харків Прайд» у партнерстві з креативним і стратегічним агентством Arriba!.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.