Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАдміністрація Джо Байдена тимчасово скасувала обмеження щодо особистої видачі абортивних препаратів

Оскільки це не впливає на безпеку жінок

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила, що тимчасово скасовує обмеження, накладені адміністрацією Трампа, згідно з якими абортичні препарати можна було отримати лише особисто. Про це повідомляють CBS News.

Рішення дозволить лікарям деяких штатів виписувати препарати онлайн і надсилати їх поштою. Виконавиця обов’язків уповноваженого США з питань харчових продуктів і медикаментів Джанет Вудкок зробила заяву в листі до Американського коледжу акушерів та гінекологів.

Нововведдення пояснили тим, що численні дослідження не свідчать про порушення безпеки в разі, коли жінки вживають таблетки без особистого відвідування закладу охорони здоров’я.

Як зазначають CBS, цей крок означає перемогу для груп, які виступають за право на аборт, а також змінює політику епохи Трампа, яку Верховний Суд підтримав у січні цього року.

«Немає медичної необхідності особисто підбирати препарати. Опитування проти цього рішення проводять, аби присоромити та зробити складнішим це для жінок, які бажають зробити аборт. Ці правила жорстокі, і завжди стосуються тих, хто й без цього має менше можливостей. Наприклад, жителів сільської місцевості або людей без транспорту», – зазначила активістка Іліз Хоуг.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.