Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США колишнього поліцейського визнали винним у вбивстві Джорджа Флойда

За трьома звинуваченнями

Суд США визнав колишнього офіцера поліції Міннеаполіса Дерека Шовіна винним у вбивстві Джорджа Флойда. Про це пишуть CNN.

Шовіна визнали винним за трьома звинуваченнями: у вбивстві другого та третього ступеня, а також у ненавмисному вбивстві. Нарада присяжних тривала більше 10 годин, перш ніж вони ухвалили рішення.

Колишньому поліцейському загрожує до 40 років в’язниці за вбивство другого ступеня, до 25 років за вбивство третього ступеня й до 10 років за ненавмисне вбивство. У штаті Міннесота рекомендують засуджувати приблизно на 12 з половиною років в’язниці за кожне звинувачення у вбивстві та на 4 роки за звинуваченням у ненавмисному вбивстві. Проте обвинувачення висунуло суворіше покарання. Вирок оголосять за 8 тижнів.

Шовіна визнали винним майже через 11 місяців після того, як 25 травня 2020 року очевидці зняли на відео, як поліцейський повалив афроамериканця Джорджа Флойда на асфальт і тиснув йому коліном на шию протягом 9 хвилин і 29 секунд. За цей час Флойд кілька разів сказав, що не може дихати. Чоловік помер від задушення. Ця подія стала причиною сплеску руху Black Lives Matter проти насильства щодо темношкірих людей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.