Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАрбітерка Сапір Берман стала першою суддею-трансгендером в історії ізраїльського футболу

«Я роблю це заради власного благополуччя»

Під час пресконференції Ізраїльської прем’єр-ліги суддя Сапір Берман оголосила себе трансгендером. Відтепер рефері, якого раніше звали Сагі, ідентифікує себе як жінка, повідомляють The Times of Israel. 

«Я завжди бачила себе жінкою, змалку. Спочатку не знала, як це назвати, але завжди мала потяг до жіночих речей і відчувала заздрість до інших жінок. І я жила з цим, проєктуючи чоловічу особистість», – сказала суддя.

Берман додала, як увесь цей час їй доводилося приховувати свою ідентичність через страх неприйняття.

«Як чоловік я мала успіх. В асоціації суддів, у школі чи навіть серед дівчат. Для сім’ї теж була чоловіком, але коли була одна, то була жінкою. Я розділила ці світи, бо розуміла, що суспільство не прийме мене, не буде поруч зі мною. Тож я продовжувала так жити протягом 26 років».

Сапір поділилася, що вирішила розкрити свою ідентичність «передусім для себе, заради власного благополуччя, а також для своїх близьких, щоб вони не бачили, як я страждаю» та що вона сподівається, що суспільство розвиватиметься й буде добрішим до кожного.

У твітері Ізраїльська федерація футболу оголосила, що Сапір стала першою суддею-трансгендером і що вони дуже пишаються нею.

ФОТО: FACEBOOK

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.