Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКомітет Верховної Ради підтримав встановлення кримінальної відповідальності за антисемітизм

Проєкт передбачає штраф або обмеження волі

Комітет Верховної ради з питань свободи слова підтримав законопроєкт про запобігання та протидію антисемітизму в Україні. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради.

Проєкт закону дає визначення антисемітизму, вказує його основні прояви, встановлює заборону антисемітизму та його проявів. Пропоноване в проєкті визначення базується на робочому визначенні антисемітизму, затвердженому Міжнародним альянсом памʼяті Голокосту (IHRA) та рекомендованому Європейським парламентом для використання в країнах-членах Європейського Союзу. Також визначаються види відповідальності за порушення законодавства про антисемітизм.

Передбачається внесення змін до статті 161 Кримінального кодексу України в частині встановлення кримінальної відповідальності за прояви антисемітизму. Депутати пропонують карати штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити обидва законопроєкти в першому читанні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.