Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Тайвані визнали дійсним одностатевий шлюб місцевого й іноземця з регіону, де вони заборонені

Вони прагнуть досягти права на шлюб для всіх міжнародних пар

Вищий адміністративний суд Тайбею, Тайвань, визнав дійсним шлюб Тін Цзеєна та його партнера Ліона Чін Фая, жителя регіону Макао, де заборонені одностатеві шлюби. Про це пишуть France24.

За словами адвокатки Вікторії Хсу, це перший випадок, коли суд безпосередньо зобов’язав офіс реєстрації зафіксувати міжнародний одностатевий шлюб. Згідно з чинними правилами, тайванці можуть одружуватися з жителями інших країн, де також визнаються одностатеві шлюби. Адвокатка наголосила, що цей випадок закликає уряд внести зміни до закону, щоб уникнути численних судових справ.

«Свобода шлюбу є основним правом, яке повинно бути повністю захищене замість того, щоб його переглядали в кожному конкретному випадку», – сказала Хсу.

Ліон і Тін заснували спільноту для надання допомоги тайванцям, партнери яких є жителями країн, де одностатеві шлюби не є законними, зокрема Японії, Таїланду, Китаю та В’єтнаму.

У 2019 Тайвань став першим місцем в Азії, де узаконили одностатеві шлюби. Відтоді одружилися понад 5700 одностатевих пар, проте досі існують певні обмеження, із якими не стикаються гетеросексуальні пари.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.