Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВікіпедія впровадить нові правила для боротьби з гомофобією та сексизмом

Щоб боротися з токсичною поведінкою

Міжнародна онлайн-енциклопедія «Вікіпедія» розробить нові правила, спрямовані на боротьбу з «токсичною поведінкою» деяких користувачів. Їх повинні впровадити до кінця цього року, пише ВВС.

Це пов’язано з тим, що багато жінок і представників ЛГБТ-спільноти, які є авторами статей на вікіпедії, скаржилися на харасмент із боку інших редакторів: їхні оригінальні статті або видаляли, або переписували, тож доводилося багато разів редагувати тексти.

«Ми маємо працювати разом, щоб створити безпечну, інклюзивну культуру, де до всіх ставляться привітно та цінують їхній внесок», – сказала виконавча директорка «Фонду Вікімедіа» Кетрін Махер.

Надалі редактори вікіпедії зможуть швидко повідомляти, якщо їхню статтю «виправили» або видалили. Користувачам, які порушують правила вікіпедії, обмежуватимуть доступ до ресурсу.


Читати та редагувати статті на вікіпедії можуть усі, хто має доступ до ресурсу.

Учені з Вашингтонського університету провели дослідження, у ході якого з’ясували, що статті, написані жінками, часто критикують чоловіки-редактори. Деякі трансгендерні редактори повідомили, що їм загрожували смертю.

Фото: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.