Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТом Круз повернув «Золоті глобуси» через відсутність расового різноманіття в журі премії

Netflix й Amazon Studios відмовилися співпрацювати з асоціацією

Том Круз повернув свої нагороди премії «Золотий глобус» на знак протесту проти відсутності расового різноманіття серед членів Асоціації іноземної преси Голлівуду (HFPA), яка обирає переможців. Канал NBC відмовився транслювати церемонію у 2022 році. Про це повідомляє Variety.

Круз мав три «Золотих глобуси» за стрічки «Народжений четвертого липня» (найкращий актор, драма), «Джеррі Магуайер» (найкращий актор, комедія чи мюзикл) і «Магнолія» (найкраща чоловіча роль другого плану).

«Том Круз надіслав свої відзнаки до скриньки на стійку реєстрації HFPA, аби виступити проти їх сексуальних, гомофобних, расистських практик», – написала режисерка Ава ДюВерней.

У лютому цього року Los Angeles Times опублікували дослідження про те, що з кінця 1990 років асоціація HFPA не запропонувала вступити до неї жодній темношкірій людині. Після цього Скарлетт Йоганссон оголосила, що «стикалася з сексистськими питаннями з боку членів HFPA та зауваженнями, які межують із сексуальними домаганнями», і тому відмовляється брати участь у їх пресконференціях. Канал NBC, який раніше вів трансляцію церемонії, відмовився показувати її у 2022 році, заявивши, що готовий провести трансляцію у 2023-му, якщо до складу журі внесуть зміни. Стримінгові сервіси Netflix й Amazon Studios підтримали протест, відмовившись висувати свої фільми та серіали на премію.

ФОТО: INSTAGRAM

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.