Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДе й коли відбудеться київський Транс-Марш

Із нагоди другої річниці затвердження МКХ-11

Транс-Марш 2021 у Києві відбудеться в суботу, 22 травня, о 13:00, на Михайлівський площі. Його проведуть у партнерстві з ГО «КиївПрайд» і ГО «Когорта». Про це повідомили на офіційній сторінці у Facebook.

Марш відбудеться з нагоди другої річниці затвердження Міжнародної класифікації хвороб 11 перегляду Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

«Для трансгендерних людей ця подія знаменна насамперед тим, що в новій класифікації діагнози, пов’язані з трансгендерністю, більше не належать до категорії психічних захворювань. На світовому рівні МКХ-11 набуває чинності вже з початку наступного року. Проте доки держави не зроблять конкретних кроків з її впровадження, таке набуття лишається радше символічним. В Україні ж ми досі не почули від Міністерства охорони здоров’я, які саме кроки й коли воно збирається робити, якщо взагалі збирається», – наголошують організатори, пояснюючи, що пандемія COVID-19 вплинула на погіршення проблеми.

Серед вимог учасників маршу:

  • бачити конкретні плани з упровадження нової МКХ, а також оновлення чинного клінічного протоколу та процедури юридичного визнання гендеру відповідно до неї, зокрема врегулювання можливості переходу для небінарних людей;
  • бачити гендерну ідентичність як захищену ознаку від дискримінації та від злочинів на ґрунті ненависті в українському законодавстві;
  • бачити заходи, що сприятимуть кращій обізнаності про трансгендерність і її прояви в українському суспільстві.
Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.