Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховний суд США може обмежити право жінок на аборт

Більшість суддів – консерватори

Восени цього року Верховний суд США почне розгляд позову щодо закону штату Міссісіпі, що суттєво обмежує проведення абортів після 15-го тижня вагітності. Рішення суду, де більшість суддів є консервативні, може призвести до обмеження прав жінок на аборт. Про це повідомляють CNN.

У 2018 році влада штату Міссісіпі ухвалила закон, що дозволяє жінкам переривати вагітність після 15-го тижня вагітності лише в разі, коли існує загроза здоров’ю матері або значних відхилень у розвитку плода. Проте тоді федеральний суддя штату й Апеляційний суд 5-го округу США призупинили дію закону.

Це стосується рішення Верховного суду 1973 року в справі Ро проти Вейда. Тоді Верховний суд постановив, що Конституція США захищає право жінки на аборт й обмежувати його можна лише з другого триместру та з певними обмеженнями.

Професор Школи права Техаського університету Стів Владек повідомив, що розгляд позову буде «найважливішим рішенням», яке суд ухвалював із 1992 року.

Більшість членів Верховного суду – консерватори. Після смерті Рут Бейдер Гінзбур на її посаду Трамп призначив Емі Коні Баррет. Таким чином, із дев’яти суддів, шість є консервативні, а тому більш схильні до обмеження права жінок на аборти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.