Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Китаї кількість розлучень зменшилася після запровадження закону про «період заспокоєння»

Більше ніж на 70%

Кількість розлучень у Китаї впала більш ніж на 70% після того, як цього року набув чинності суперечливий закон, що передбачає «період заспокоєння» для пар. Про це повідомили The Guardian.

У Китаї підвищення рівня розлучень пов’язане з низьким рівнем народжуваності, що зумовлює демографічну кризу в країні. У відповідь на це уряд пропагував традиційні сімейні цінності та шлюб. «Період заспокоєння» є частиною широкого цивільного кодексу, який набув чинності 1 січня й охоплює закони, що стосуються шлюбу, усиновлення та права власності.

Від шлюбних пар, які взаємно хочуть розійтися, закон вимагає почекати 30 днів, перш ніж оформити розлучення. Якщо пари не з’являються на дві зустрічі між 30 і 60 днями після подання заявки, вона автоматично анулюється. «Період заспокоєння» не повинен поширюватися на ті розлучення, що стосуються домашнього насильства, але випадки насильства або вбивства викликали питання щодо цього виключення.

Згідно з даними, опублікованими міністерством цивільних справ, за перші три місяці 2021 року було зареєстровано майже 300 тисяч розлучень, якщо порівняти з мільйоном у попередньому кварталі.

Закон викликав негативну реакцію в мережі, особливо серед жінок. Користувачі припускають, що тепер молоді люди частіше уникатимуть шлюбу.

«Шлюб не є необхідною складовою щастя, але розлучення має бути для щастя. Ці дані можуть лише показати, що 70% людей утратили можливість знайти щастя», – наголошують у соцмережах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.