Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОмбудсменка просить поліцію розслідувати спроби нападу на учасників Транс-Маршу

У заході взяли участь приблизно 150 людей

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова надіслала запит до правоохоронних органів щодо належного розслідування випадків нетолерантного й агресивного ставлення до учасників маршу трансгендерних людей. Про це Омбудсменка повідомила на сторінці у Facebook.

Марш відбувся в суботу, 22 травня, на Михайлівській площі. До нього долучилися майже 150 учасників, територію охороняли 400 представників поліції, Нацгвардії, патрульної поліції та поліції діалогу. Як повідомляє Zmina, марш пройшов миро попри поодинокі провокації. У цей же час свою акцію провели й противники, зокрема члени ультраправого угруповання «Традиція і порядок». Один з учасників угруповання спробував прорватися до колони, тримаючи в руці хрест.

Омбудсменка наголосила, що просить урахувати ймовірний мотив нетерпимості за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

«Із повагою ставлюся до конституційного права кожного на свободу думки та слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Наголошую, що відповідно до статті 68 Конституції України обов’язком кожної людини є непосягання на права та свободи, честь і гідність інших людей. Також, згідно зі статтею 11 Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод, право на свободу мирних зібрань і свободу об’єднання з іншими особами не підлягає жодним обмеженням», – написала Денісова.

ФОТО: ГО «Інсайт»

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.