Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКіберполіція заблокувала порносайт, лінк на який знайшли в підручнику з української мови

На момент підготовки він мав інше наповнення

Порносайт, лінк на який виявили в підручнику з української мови, мав інше наповнення на момент підготовки. Про це у відповідь на запит «Суспільного» повідомили в пресслужбі Інституту модернізації змісту освіти.

«Сайт під час підготовки вищезгаданого підручника мав інше наповнення. Автор підручника вказував його як джерело інформації, що була ним використана (з метою дотримання авторського права)», – пояснили у відомстві.

У відповіді додали, що з вересня до середини листопада 2019 року вебсайт не оновлювався, а з 20 листопада 2019 року став недоступним, оскільки відбулася перереєстрація домена. Заміна змісту сайту зі збереженням його попередньої назви здійснена у вересні 2020 року.

В інституті також повідомили, що видавництво «Грамота» вже передало в ІМЗО заміну електронної версії підручника з видаленим лінком, щоб розмістити правильну версію в електронній бібліотеці інституту.

Автор підручника Олександр Авраменко повідомив, що кіберполіція заблокувала порносайт, посилання на який містилося в підручнику з української мови для 10 класу.

Заступник міністра внутрішніх справ Геращенко заявив, що наступним кроком є пошук осіб, «які задумали та реалізували цю зухвалу провокацію проти української освіти».

Нагадаємо, у підручнику з української мови за 10 клас авторства Олександра Авраменка знайшли посилання на порносайт. Як зазначав автор, редактори підручника хотіли залишити посилання на адміністрацію міста Новомиргород Кіровоградської області.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.