Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПісля переатестації 30 із 38 поліцейських у Кагарлику залишилися на посаді, 6 із них підвищили – МВС

Звільнили одного

Після переатестації, яку ініціювали через зґвалтування жінки, 30 із 38 поліцейських у Кагарлицькому райвідділі залишилися працювати на своїх посадах. Шість з них отримали підвищення, а одного звільнили. Про це в ефірі «Радіо НВ» повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Переатестація – це не кара, це перевірка службових знань, перевірка того, чи гідні ці люди працювати. Якщо два злочинці з 43-х зґвалтували жінку, били її, то вони за це відповідають. Але не можна казати, що, якщо один або два поліцейські в райвідділку погані, то всі погані», – сказав Геращенко.

Загалом на момент злочину в Кагарлицькому відділенні було 43 поліцейські, тестування мали пройти 38, оскільки одного звільнили, троє перебували в декреті, а один був відсутній через тимчасову непрацездатність.

Нагадаємо, у травні 2020 року двох поліцейських Кагарлицького відділення поліції в Київській області звинуватили в зґвалтуванні й побитті жінки. Їх затримали після того, як у поліцію надійшла інформація про те, що в місцеву лікарню звернулася жінка з повідомленням про побиття та зґвалтування. Голова Нацполіції звільнив підозрюваних поліцейських. Також він заявив про відсторонення від виконання службових обов’язків керівництва відділу поліції, розформування підрозділу й переатестацію всіх співробітників. Більше про цю справу можна прочитати за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.