Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗастосунок Reface у співпраці зі Stem is Fem додав можливість приміряти образи українських науковиць

У межах проєкту «Наука – це вона»

Благодійний освітній проєкт Stem is Fem об’єднався зі стартапом Reface – тепер користувачі застосунку зможуть приміряти на себе образи відомих українських учених. У Reface з’явилася серія портретів українських науковиць, як-то: Клавдія Латишева, Олена Ванєєва та Наталія Атамась.

Тепер завдяки співпраці Stem is Fem із Reface кожен охочий може уявити себе математикинею, орнітологинею, фізикинею чи нейроморфологинею. І навіть побачити себе в образі науковиці, замінивши її обличчя на власне. Знайти портрети в застосунку можна за пошуковим запитом «Наука – це вона». Вони виконані українськими ілюстраторами Сергієм Майдуковим, Анною Іваненко, Ольгою Дехтярьовою та Євгенією Полосіною.

«Наука – це вона» реалізовуєтья за підтримки ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) у межах глобальної кампанії «Покоління рівності». Мета проєкту – через історію здобутків українських жінок-учених зацікавити та надихнути молодих дівчат із різних куточків України обирати STEM-професії. А ще спростувати міфи та стереотипи про те, що наука – «нежіноча» справа.

Другий сезон «ЇЇ» подкасту також був присвячений жінкам у науці в межах проєкту «Наука – це вона». Послухати всі випуски можна на зручних для вас платформах: Apple Podcasts, SoundCloud, Spotify, Google Podcasts.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.