Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМайже половина людей не розбирається в жіночій анатомії – британське опитування

Повністю схему описали лише 9% учасників

Лікарі Великої Британії провели анонімне опитування серед 20 чоловіків і 171 жінки. Учасникам давали схематичний малюнок, на якому потрібно було ідентифікувати складові жіночих геніталій. Результати дослідження опублікували в журналі International Urogynecology Journal.

Згідно з опитуванням пацієнтів, половина британців не змогли ідентифікувати уретру, тимчасом як 37% незалежно від статі неправильно позначили клітор. Зокрема, лише 46% опитаних указали, що внизу в жінок є три фізіологічних отвори. Лише 9% респондентів повністю описали схематичний малюнок.

Лікарка Діна Ель-Хамамсі поділилася, що вони провели опитування через побоювання, що багато їхніх пацієнток були збентежені характером своїх медичних проблем.

«Багато жінок не розуміють різниці між нетриманням сечі та пролапсом. Крім того, коли вони подають скарги, виникає плутанина щодо ідентифікації їхнього стану», – сказала Ель-Хамамсі.

Співавторка дослідження Фіона Рід вважає, що причиною таких показників є нестача шкільної освіти з цього питання.

«Я думаю, що нам потрібно набагато більше жіночої медичної освіти з молодих років. У школах ми повинні говорити про проблеми, пов’язані з анатомією жіночих статевих органів, і люди мусять знати про своє здоров’я», – повідомила Рід.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.