Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВООЗ назвав штами COVID-19 літерами грецького алфавіту, щоб уникнути дискримінації

Альфа, Бета, Гамма й Дельта

Відтепер Всесвітня організація охорони здоров’я маркуватиме штами коронавірусу літерами грецького алфавіту, аби їх не пов’язували з країнами, де їх виявили вперше. Фахівці вважають, що такий метод носив «дискримінаційний характер». Про це повідомляє The Guardian.

Зокрема, ідеться про чотири штами, що викликають занепокоєння й відомі суспільству як варіанти, що вперше виявили в Британії, Південній Африці, Бразилії й Індії. Тепер вони відповідно позначатимуться як Альфа, Бета, Гамма й Дельта.

Водночас назви B.1.1.7, B.1.351, P.1 і B.1.617.2 й надалі використовуватимуть у дослідженнях, оскільки вони передають важливу наукову інформацію.

«Незважаючи на те, що вони мають свої переваги, ці наукові назви важко вимовити та згадати, вони призводять до неправильного розуміння. Як результат, люди часто називають штами за місцем виявлення, що має стигматизувальний і дискримінаційний характер. Щоб уникнути цього та спростити публічну комунікацію, ВООЗ закликає національні органи влади, засоби масової інформації й інших використовувати нові позначення», – зазначили в організації.

Фото: Guilhem Vellut

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.