Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФлорида стала 8 штатом, де трансжінкам заборонили грати в жіночих спортивних командах

Команди будуть формуватися на основі «біологічної статі»

У школах і коледжах американського штату Флорида трансгендерним дівчатам і жінкам заборонили грати у жіночих спортивних командах. Це вже восьмий штат із такою забороною. Про це повідомляють CNN.

Закон про заборону підписав губернатор-республіканець штату Рон ДеСантіс.

«Ми вважаємо, що дуже важливо зберегти справедливість змагань, і я можу вам сказати, що у Флориді дівчата будуть займатися видами спорту для дівчат, а хлопці – спортом для хлопчиків», – сказав ДеСантіс.

Згідно з законом, державні спортивні команди середніх шкіл і коледжів будуть формуватися на основі «біологічної статі», що забороняє трансжінкам та дівчатам брати участь у жіночих спортивних командах.

Законопроєкт визначає «біологічну стать» як таку, що зазначена в офіційному свідоцтві про народження учня або студента. Закон також дозволяє студентам позиватися проти закладу освіти, якщо школа чи коледж порушать заборону щодо участі трансгендерів у командах.

Флорида – восьмий штат, який очолюють республіканці, де ухвалили цей закон. Він набрав чинність у Південній Дакоті, Міссісіпі, Алабамі, Арканзасі, Монтані, Теннессі та Західній Вірджинії.

На запитання журналіста, яке повідомлення хоче донести ДеСантіс, підписуючи закон у перший день прайд-місяця, той відповів, що «це не повідомлення, ми просто хочемо забезпечити справедливість у жіночому спорті».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.