Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Техасі дівчина використала промову на випускному, аби розкритикувати заборону абортів у штаті

Відео набуло популярності в мережі

Під час виступу на випускному в старшій школі Техасу Пакстон Сміт розкритикувала майже повну заборону абортів у штаті. Про це повідомляють Dazed.

На початку в промові Пакстон планувала розповісти про те, як медіа впливає на її бачення світу. Саме цей текст підписала школа. Проте біля трибуни дівчина сказала, що «у світлі останніх подій неприємно говорити про що-небудь, окрім того, що зараз зачіпає мене та мільйони інших жінок у штаті».

Сміт посилається на законопроєкт, який цього травня підписав губернатор штату Ґреґ Ебботт. Закон заборонятиме жінкам робити аборт після шостого тижня вагітності. Законопроєкт, який набуває чинності у вересні, не робить винятків щодо вагітностей, які є результатом зґвалтування або інцесту.

«У мене є мрії, надії й амбіції. Як у кожної дівчини тут. Ми все своє життя працювали задля нашого майбутнього, і без нашої згоди у нас забирають над ним контроль. Мені страшно, що, якщо мої контрацептиви не спрацюють, що, якщо мене зґвалтують. Тоді мої надії, зусилля та мрії більше не будуть важливі», – сказала дівчина.

Випускниця додала, наскільки «нелюдським» є те, що хтось відбирає її автономію над власним тілом.

«Я не можу використати цю платформу для просування самозаспокоєння та миру, коли йде війна за моє тіло та мої права. Війна за права ваших матерів, сестер і дочок. Ми не можемо мовчати», – підсумувала Пакстон.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.