Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні запустили програму, яка допомагає людям з інвалідністю швидко викликати екстрені служби

Поки вона працює лише в одній області

В Україні запустили застосунок 112.in.ua, завдяки якому люди з інвалідністю зможуть швидко викликати швидку, рятувальників або поліцію – пише Liga.

Щоб повідомити диспетчерові своє місцеперебування й інформацію про ситуацію, яка трапилася, користувачі зможуть надіслати фото події або обрати спеціальні піктограми в програмі.

«Дані про людину, її медичні дані й поточне місце розташування автоматично відправляються диспетчеру служби екстреної допомоги та потрапляють у миттєву обробку, на відміну від старого способу набору спеціальних номерів і потреби говорити усним мовленням та описувати навколишнє оточення. Адаптовано для людей із порушенням слуху, зору й опорно-рухового апарату (виклик натисканням однієї клавіші)», – ідеться в описі програми.

Застосунок можна безкоштовно завантажити на Google Play. Передусім він призначений для людей з інвалідністю, але ним може користуватися хто завгодно.

Наразі програма 112.in.ua працює в тестовому режимі у 18 містах Тернопільської області на базі Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). У системі зареєструвалося понад 3 тисячі користувачів.

Обкладинка: 112.in.ua

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.