Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБлагодійна організація в Індії побудує нові будинки для «менструального вигнання»

У старих хатинках не було вікон і дверей

Індійська благодійна організація Kherwadi Social Welfare Association замінить хатинки для «менструального вигнання» на оновлені будинки з ліжками, водопроводом, електрикою й туалетом. Про це повідомляють BBC.

Тривалий час індійських жінок у період менструації вважали «нечистими»: їм забороняли виконувати соціальні та релігійні функції, входити до храмів, святинь і навіть на кухню. Проте жінки племен у районі Гадчіролі досі стикаються з особливим обмеженням: вони змушені проводити п’ять днів щомісяця в хижі на околиці села, біля лісу. Їм заборонено готувати та брати воду з дому, усе це їм доставляють родички. Якщо в такий період їх торкається чоловік, він повинен помитися, бо стає «нечистим».

Жительки села Тукум, де побудували перший сучасний будинок, подякували активістам і поділилися, як боялися залишатися в старих хатинах без вікон, дверей і мінімальних зручностей.

Діліп Барсагаде, президент місцевої благодійної організації, сказав, що в минулому він відвідав 223 такі хатини й виявив, що 98% із них були «антисанітарними та небезпечними». За статистикою, щонайменше 21 жінка загинула під час перебування в них.

Жінки поділилися, що їх обурювали й лякали умови в старих хижах, проте вони боялися йти проти традиції, щоб не розлючувати богів і не принести у свій дім смерть або хворобу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.