Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнка відкрила спеціальну сесію Генасамблеї ООН, присвячену ВІЛ і СНІД

«Погані закони та соціальна стигма ставлять на нас тавро»

Співзасновниця міжнародного руху Teenergizer Яна Панфілова виступила на спеціальній сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, яку присвятили проблемам ВІЛ і СНІД. Про це повідомляють «Суспільне».

Українку обрали з-поміж 400 кандидатів. У своєму виступі Панфілова поділилася, що за умови радикальних змін людство може покінчити з ВІЛ до 2030 року. Зокрема, необхідно запровадити всебічну сексуальну освіту в усіх школах, забезпечити кожного, хто живе з ВІЛ, психологічною підтримкою, створити громадські ВІЛ-центри та розробляти вакцину від ВІЛ.

«Я вірю, що всі народжуються вільними, але погані закони та соціальна стигма ставлять на нас тавро. Ми – більше, ніж наш ВІЛ-статус. Ми маємо прекрасні здібності, потребуємо догляду за нашим ментальним здоров’ям і соціальної підтримки незалежно від того, хто ми та кого ми любимо», – зазначила Панфілова.

Акторка Шарліз Терон також стала гостею сесії. Під час промови вона подякувала Яні за те, що вона поділилася своєю історією та відзначила, що Яна – найважливіша людина, яку вони почули під час заходу.

Прочитати про роботу Teengizer і її засновниць можна в нашому матеріалі для рубрики «Партнерки».

ФОТО: INSTAGRAM

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.