Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Харкові побили трансгендерну жінку

Спочатку її словесно ображали, а потім ударили в обличчя і зламали ніс

Напад на трансгендерну жінку відбувся в Харкові наприкінці квітня, повідомляє правозахисний ЛГБТ-центр «Наш світ». Потерпіла звернулася в центр по правову допомогу 25 травня.

24 квітня троє чоловіків напали на трансґендерну жінку, коли вона поверталася з роботи додому та зупинилася біля сигаретного кіоску. Спочатку її словесно ображали, а потім ударили в обличчя. Про це розповів експерт ЛГБТ-центру «Наш світ» Олександр Зінченков у коментарі для hromadske.

«Біля сигаретного кіоску до неї звернулися троє чоловіків. Спочатку вони звернулися, як до дівчини, вона відповіла. Вони зрозуміли, що «щось не так», можливо, за голосом. Почали ображати, називати «п*дарасом». Потім її штовхнули, декілька разів ударили в обличчя, зламали ніс. У неї пішла кров», – розповів Зінченков.

Жінка викликала поліцію, проте нападникам вдалося втекти. Після цього швидка забрала її в лікарню, де пролежала кілька днів, їй зробили операцію.

Зінченков розповів, що жінка зв’язувалася з поліцією в травні, але їй не повідомили, чи відкрили кримінальне провадження. Після звернення правозахисників щодо цієї справи, у поліції спочатку зазначили, що «заяви ще не знайшли». За інформацією hromadske, станом на 14:00 заяву знайшли і повідомлять деталі на сайті Нацполіції Харківщини.

Обкладинка: rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.