Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГлобальний прогрес викорінення дитячої праці зупинився вперше за 20 років

Через пандемію коронавірусу

Звіт Міжнародної організації праці (МОП) і Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) показав, що кількість дітей, які працюють, зросла до 160 мільйонів у всьому світі. Це на 8 мільйонів більше, ніж чотири роки тому. Звіт показав, що глобальний прогрес у припиненні дитячої праці зупинився вперше за 20 років.

Кількість дітей у віці від 5 до 17 років, які займаються небезпечною роботою, тобто такою, яка може зашкодити їхньому здоров’ю, безпеці чи моралі, зросла на 6,5 мільйона з 2016 року.

Економічні кризи та закриття шкіл через пандемією COVID-19 означають, що діти, які вже працювали, можуть працювати довше або в гірших умовах, тимчасом як багато інших можуть примусити до гірших форм дитячої праці через втрату роботи та доходів у родині.

У звіті наголосили, що через пандемію принаймні ще 9 мільйонів дітей перебувають під загрозою залучення до дитячої праці до кінця 2022 року.

Діти, які працюють, піддаються фізичній і психічній шкоді. Дитяча праця ставить під загрозу їхню освіту, обмежуючи права та майбутні можливості, а також призводить до циклічності бідності й дитячої праці між поколіннями.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.