Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУчені з’ясували, люди якого віку та статі частіше вважають себе самотніми

І встановили, у яких країнах ця проблема більш поширена

Чоловіки частіше за жінок уважають себе самотніми, а молоді люди відзначають свою самотність частіше за старших. Про це йдеться в спільному дослідженні Ексетерського, Манчестерського університетів та університету Брунеля (Англія).

Результати дослідження ґрунтуються на відповідях більш як 46 тисяч респондентів різного віку із 237 країн, островів і територій, які брали участь в онлайн-опитуванні «Експеримент самотності» радіостанції BBC Radio 4 та BBC World Service.

Учені встановили, що на відчуття самотності більше нарікають представники індивідуалістських культур, де від людей частіше вимагають самостійності й незалежності. Молодий чоловік, який мешкає у Великій Британії чи США, з більшою ймовірністю повідомить про свою самотність, ніж старша жінка з колективістського суспільства, наприклад мешканка Бразилії чи Китаю.

«Оскільки відчуття самотності випливає з невдоволеності власними соціальними зв’язками, причина може полягати в тому, що в молодших і старших людей різні очікування щодо цих зв’язків», – пояснює професорка університету Ексетера Мануела Баррето.

«Чоловікам складніше визнати свою самотність через наявну навколо цього почуття стигму, – коментує професорка Памела Куолтер. – Та за умов, коли в запитаннях не фігурує саме слово «самотність», чоловіки частіше за жінок повідомляють, що відчувають себе самотніми».

ОБКЛАДИНКА: unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.