Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДитячий омбудсмен поставив в один ряд гомосексуальні пари та ґвалтівників

І прирівняв сурогатне материнство до рабства

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба прирівняв сурогатне материнство до рабства та назвав «фіктивними сім’ями» гомосексуальні пари, яких поставив в один ряд з ґвалтівниками.

«Реклама СМ, яка сьогодні всюди, «кричить» нам про радісних батьків і щасливі сім’ї. Але вона не говорить нам про те, хто насправді ховається за красивим рекламним буклетом. Є випадки, коли сім’ї – фіктивні, коли «подружжям» можуть виявитися і гомосексуальні пари, і ґвалтівники», – ідеться в дописі Кулеби у Facebook.

«Вона [реклама] не говорить про те, що Україна взагалі не може контролювати, що стається з дітьми, яких вивозять закордон. Про ставлення до самої жінки – адже по суті це – експлуатація жінки. Рабство, на яке вона погоджується через бідність. І ніколи б не погодилася, якби не заробіток»

Раніше, уповноважений із прав дитини Микола Кулеба виступив за те, щоб в Україні заборонили практику сурогатного материнства.

Це сталося після того, як у квітні клініка репродуктивної медицини BioTex опублікувала відео з немовлятами, народженими сурогатними матерями, які перебувають у київському готелі «Венеція». У відео наголошується, що через тривалий карантин і закриття кордонів батьки-іноземці не можуть забрати дітей.


 В Україні сурогатне материнство дозволене для гетеросексуальних пар, включно з іноземними парами. Правила процедури прописані в нормах системи охорони здоров’я і в законі про «Порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій».

 У багатьох європейських країнах сурогатне материнство заборонене законом, за порушення якого можуть позбавити волі. Наприклад, операції з донорства яйцеклітин заборонені в Австрії, Франції, Німеччині, Ірландії, Норвегії, Швеції та Швейцарії.

Обкладинка: Микола Кулеба / Facebook

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.