Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниAirbnb заплатили 7 мільйонів доларів жінці, яку зґвалтували в орендованій квартирі

Невідомий чоловік також мав ключ до помешкання

Компанія Airbnb заплатила туристці 7 мільйонів доларів після того, як її зґвалтували й погрожували ножем в орендованій квартирі у Нью-Йорку. Розслідування провели Bloomberg News.

За інформацією видання, наприкінці 2015-го року жінка подорожувала з Австралії до США, аби відсвяткувати Новий рік із друзями. Гості забрали ключі від орендованого помешкання в магазині, що був поряд.

Незабаром після святкування 29-річна жінка залишила друзів і повернулася до квартири. Коли вона зайшла у ванну, на неї з ножем напав чоловік, який уже був у квартирі. Незнайомець штовхнув її на ліжко та зґвалтував.

Зловмисник утік із її телефоном, але постраждалій вдалося сконтактувати із друзями через iPad. Через годину поліція затримала ймовірного нападника, коли він нібито повернувся до квартири. У його рюкзаку знайшли ніж, сережку потерпілої та ключі від помешкання. Відомо, що до нападу чоловік зробив дублікат ключа.

Підозрюваному висунули звинувачення, він не визнав себе винним, але залишається під вартою.

Після нападу група безпеки Airbnb зв’язалася з місцевим відділом поліції, щоб запропонувати свою допомогу та поселити потерпілу в готель. Компанія також запропонувала оплатити такі витрати, як консультування та виліт матері постраждалої з Австралії.

Bloomberg повідомляють, що через виплату 7 мільйонів доларів потерпіла не може звинуватити або подати до суду на Airbnb чи господаря квартири, де стався злочин.

Новина є частиною широкого розслідування Bloomberg щодо стандартів безпеки на Airbnb. У ньому зазначили, що після випадку в Нью-Йорку компанія не переглянула свої правила щодо ключів і місця, де орендодавці можуть їх залишати. Вони також не повинні повідомляти Airbnb, хто ще має копію ключа від приміщення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.