Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ німецькому Реґенсбурзі дівчатам дозволили співати в церковному хорі

Уперше за історію існування закладу

Уперше в історії церковної школи міста Реґенсбург дівчатам дозволять співати в одному з найвідоміших хорів Німеччини. Їхнє навчання почнеться із 2022 року. Про це пишуть BBC.

Хор Domspatzen, у якому співали тільки хлопчики, існує з 975 року. Рішення відкрити його для дівчат одноголосно ухвалили всі керівники школи.

«Це дозволить зробити високоякісну музичну освіту доступною для дівчат. Своїм співочим талантом вони повинні створити нову опору соборної музики Реґенсбурга», – ідеться в заяві.

Водночас стало відомо, що хлопчики не можуть співати в хорі, якщо вони не відвідуватимуть церковну школу. У заяві зазначили, що останнім часом хороші співаки не вступають до середньої школи, оскільки хочуть відвідувати загальну школу.

У хорі працюють керівниця середньої школи Крістін Лозі та викладачка музики Крістіан Хейсс, які отримали посади 18 місяців тому.

Зміна керівництва відбулася в результаті розслідування, що показало, що у школі Domspatzen знущалися з учнів у період з 1945 до 1992 року. У жорстокому поводженні звинуватили 49 керівників і вчителів закладу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.