Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВажкоатлетка Лорел Хаббард стане першою трансгендерною учасницею Олімпійських ігор

Після зміни кваліфікаційних вимог

Важкоатлетка Лорел Хаббард із Нової Зеландії стане першою за всю історію трансгендерною спортсменкою, яка виступить на Олімпійських іграх. Її затвердили учасницею Олімпіади в Токіо. Про це пишуть Reuters.

43-річна Хаббард змагатиметься в категорії суперважкої ваги до 87 кг. Хаббард, яка виграла срібло на чемпіонаті світу серед жінок у 2017 році, поділилася враженнями щодо своєї участі на Олімпійських іграх.

«Я вдячна за доброту та підтримку, яку мені надали так багато новозеландців. Коли я зламала руку на «Іграх Співдружності» три роки тому, мені повідомили, що моя спортивна кар’єра, ймовірно, добігла кінця. Але ваша підтримка, заохочення та прихильність провели мене крізь темряву», – сказала Хаббард.

Керівниця Олімпійського комітету Нової Зеландії Керрін Сміт назвала участь Хаббард «історичним моментом у спорті та для команди Нової Зеландії».

«Це наша перша учасниця Олімпійських ігор, яка перейшла від чоловічої статі до жіночої. Ми знаємо, що є багато питань щодо справедливості участі трансгендерних спортсменів, які змагаються на Олімпійських іграх, але я хотіла би скористатися цією можливістю, щоб нагадати нам усім, що Лорел відповідає всім необхідним критеріям», – поділилася Сміт.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.