Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниООН упровадили Конвенцію з протидії харасменту та насиллю на роботі

Її вже підписали 6 країн

Міжнародна організація праці (МОП), що входить до ООН, впроваджує Конвенцію 190 проти насилля та харасменту. Документ визнає право кожної людини на працю, вільну від насильства та домагань. Він містить перше міжнародне визначення насильства та домагань у світі праці, включаючи гендерне насильство та домагання.

У МОП наголошують, що насильство та переслідування на виробництві мають різні форми та призводять до фізичної, психологічної, сексуальної й економічної шкоди. Із часу ухвалення Конвенції пандемія COVID-19 додатково висвітлила проблему, оскільки в різних країнах почали повідомляти про різні форми насильства та домагань, пов‘язаних із роботою, особливо щодо жінок і вразливих груп.

«Конвенція 190 закликає всі держави-члени МОП викорінити насильство та переслідування у всіх його формах зі світу праці. Я закликаю країни ратифікувати Конвенцію та допомогти побудувати разом із роботодавцями й робітниками та їхніми організаціями гідне, безпечне та здорове виробниче життя для всіх», – поділився генеральний директор МОП Гай Райдер.

Конвенція набуває чинності 25 червня цього року. Наразі її ратифікували 6 країн: Аргентина, Еквадор, Фіджі, Намібія, Сомалі й Уругвай. Країни, що ратифікували документ, юридично зобов’язані дотримуватися його положень через рік після її ратифікації.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.