Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Каїрі двох тіктокерок позбавили волі через «експлуатацію дівчат»

У межах репресій єгипетської влади

У Каїрі двох популярних тіктокерок засудили на 6 та 10 років позбавлення волі. Їх звинувачують в «експлуатації дівчат через застосунки для обміну відео за гроші». Про це пишуть ВВС.

20-річна Ханін Хоссам і 23-річна Мавада Аль-Адхам отримали 10 і 6 років тюремного ув’язнення відповідно. Троє чоловіків, які нібито допомагали в діяльності блогерок, отримали по 6 років позбавлення волі.

Вирок винесли через п’ять місяців після того, як інший суд виправдав жінок у справі за «порушення сімейних цінностей».

Хоссам, студентка Каїрського університету, яка має близько 900 тисяч підписників у TikTok, була вперше заарештована у квітні 2020 року після публікації відео, у якому закликала підписниць приєднатися до платформи Likee та сказала, що там також можна заробити гроші на створенні відео.

Наступного місяця Аль-Адхам, у якої було три мільйони підписників у TikTok, звинуватили в тому ж злочині після публікації «непристойних» відео, де вона танцювала під відомі пісні.

Як повідомляє державне видання Ahramonline, прокурори звинуватили жінок у «використанні дівчат у діях, що суперечать принципам і цінностям єгипетського суспільства з метою отримання матеріальних вигод».

За словами правозахисників, тіктокерки отримали покарання в межах нової хвилі репресій єгипетської влади проти інфлуенсерів, які своїми діями суперечать правам людини на приватність, свободу самовираження, недискримінацію й тілесну недоторканність.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.