Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрем’єр-міністр Угорщини скасував поїздку до Мюнхена через критику закону про «ЛГБТ-пропаганду»

Політик планував відвідати матч угорської збірної з футболу

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан скасував поїздку до Мюнхена на матч Євро-2020, аби підтримати свою збірну під час гри з німецькою командою. Усе через критику закону, який забороняє ділитися зі школярами будь-яким контентом, що стосується ЛГБТ. Про це пишуть Deutsche Welle.

Напередодні матчу міські радники Мюнхена запропонували освітити стадіон кольорами веселки після того, як уряд Угорщини ухвалив закон про заборону «ЛГБТ-контенту». Але в УЄФА відхилили пропозицію.

«Чи буде мюнхенський футбольний стадіон або інший європейський стадіон сяяти кольорами веселки – це не державне рішення», – заявив Орбан.

Свою відповідь УЄФА пояснили тим, що цей крок сприйматимуть як політичне послання й тому вони «не мали іншого вибору, окрім як відмовити».

Мер Мюнхена Дітер Райтер назвав «ганебним» те, що УЄФА відмовилися подати «приклад різноманітності, толерантності, поваги та солідарності». Тренер німецької збірної Йоахім Льов заявив, що команда продовжуватиме відстоювати толерантність і різноманітність.

Раніше цього місяця уряд Угорщини ухвалив закон, який забороняє ділитися з неповнолітніми будь-яким контентом, що пропагує гомосексуальність або зміну статі. На думку прихильників законопроєкту, це допоможе боротися з педофілією, проте правозахисні організації засудили його за дискримінацію ЛГБТ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.