Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа «Книжковому арсеналі» обрали найкрасивішу книжку України

Усередині – більше 300 ілюстрацій

У Києві на «Книжковому арсеналі» оголосили переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн». Найкрасивішою книжкою назвали «Нарбут» від видавництва «Родовід». Про це пишуть BBC Україна.

Цього року переможця обирали серед рекордної кількості кандидатів – 227 книжок. Лауреата конкурсу визначає журі на чолі з Йонасом Фьогелем – очільником швейцарської студії дизайну Hubertus Design. «Нарбут» представить Україну на світовому конкурсі з дизайну на Франкфуртському книжковому ярмарку.

«Нарбут» є відтворенням втраченого «Нарбутівського збірника» про українського художника-графіка, ілюстратора й дизайнера 20 століття Георгія Нарбута. У 1933-му наклад «Нарбутівського Збірника» знищили одразу після друку, вцілили тільки примірники. «Нарбут» доповнили кількома текстами, автобіографічними уривками, статтями мистецтвознавців середини 20 століття, листами, а також вступною статтею Сергія Білоконя. Видання містить понад 300 ілюстрацій на 408 сторінках. Над дизайном працювали Саша Биченко й агенція Numo Team.

Редакція Wonderzine поділилася вішлістом книжок, які ми купуватимемо на «Книжковому арсеналі».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.