Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд випустив на свободу Білла Косбі, якого звинувачували в сексуальних домаганнях

Вирок назвали несправедливим

Верховний суд штату Пенсильванія скасував вирок актору Біллу Косбі, якого у 2018-му засудили від 3 до 10 років позбавлення волі за сексуальні домагання. Про це повідомили CNN.

Верховний суд встановив «порушення процесу», оскільки адвокати Косбі заявили, що теперішній прокурор порушив обіцянку попередника, який казав, що актору не пред’являтимуть звинувачення у справі. Подальший арешт звинуваченого суд назвав «запереченням основоположної справедливості, особливо коли це призводить до кримінального переслідування, що не велося понад десятиліття». Косбі провів у в’язниці майже три роки.

У 2018 році актора визнали винним за отруєння наркотиками та зґвалтування ексбаскетболістки Андреа Констанд. Десятки жінок публічно звинуватили Косбі в сексуальному насильстві, але його засудили тільки за цією справою. Вирок у 2018 році став знаковим під час зародження руху #MeToo.

«Сьогоднішнє рішення більшості щодо Білла Косбі не лише розчаровує, але викликає занепокоєння, що воно може перешкодити тим, хто шукає справедливості за сексуальне насильство в системі кримінального правосуддя, хто повідомляє або бере участь у розслідуванні щодо нападника», – ідеться в заяві Констанд і її адвокатів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.