Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУповноважена з прав людини Людмила Денісова звинуватила Миколу Кулебу у ворожнечі до ЛГБТ+

Реакція омбудсменки на допис омбудсмена

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вбачає прояви мови ворожнечі у висловлюваннях Миколи Кулеби стосовно ЛГБТ+-спільноти, ідеться на сторінці «Офіс Омбудсмана України».

У Facebook-дописі від 28 травня Кулеба, Уповноважений Президента України з прав дитини, назвав «фіктивними сім’ями» гомосексуальні пари та поставив їх в один ряд із ґвалтівниками.

Пізніше омбудсмен оновив публікацію та пояснив, що посилається на законодавство: «Скористатися послугами сурогатного материнства в Україні може подружжя, відповідно до Сімейного Кодексу України – це чоловік і жінка, шлюб яких зареєстрований в органі державної реєстрації актів цивільного стану».

Утім, цитата про ЛГБТ+ у публікації залишилася без змін.

На думку Людмили Денісової, допис Миколи Кулеби посилює упереджене ставлення до представників ЛГБТ+-спільноти та порушує їхні права та свободи.

Омбудсменка закликає омбудсмена перепросити публічно та дотримуватися вимог антидискримінаційного законодавства.

Допис Миколи Кулеби, який цитує Уповноважена з прав людини, стосувався сурогатного материнства. Цю практику, за заборону якої раніше виступав Кулеба, у тому ж дописі омбудсмен прирівнює до рабства.

ОБКЛАДИНКА: Людмила Денісова / Facebook

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.