Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ірані з’явився застосунок для знайомств, у якому можна знайти пару лише для шлюбу

Щоб створити «здорову сім’ю»

В Ірані представили безкоштовний застосунок для знайомств, що сприятиме «тривалому та свідомому шлюбу» серед молоді, повідомляє The Guardian із посиланням на державне телебачення республіки.

Як зазначає керівник кіберполіції Ірану полковник Алі Мохаммад Раджабі, це єдина платформа такого типу, схвалена державою. І попри популярність інших застосунків для знайомств лише цей є законним.

Під час реєстрації користувач має підтвердити свою особу й пройти психологічний тест. Коли відбувається метч, застосунок знайомить сім’ї пари в присутності консультантів, які супроводжуватимуть пару протягом чотирьох років після одруження.

Застосунок створили в Теб’янському культурному інституті, який входить до Іранської організації ісламської пропаганди. Розробники стверджують, що штучний інтелект допомагає знаходити пару «лише для неодружених людей, які прагнуть шлюбу й одного партнера» та створити «здорову сім’ю».

За даними іранської влади, у країні збільшується середній вік одруження й зменшується народжуваність. У березні уряд створив законопроєкт, який зобов’язує владу пропонувати фінансові стимули для шлюбу, заохочувати людей мати більше двох дітей і водночас обмежувати доступ до абортів. Рада вартових конституції має затвердити законопроєкт і перевірити на дотримання вимог конституції.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.