Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні створили групи підтримки для батьків, які втратили дитину

У вагітності, під час пологів чи після них

Із 15 липня в Україні діють групи підтримки для батьків, які втратили дитину під час вагітності, під час пологів чи за короткий термін після них. Ініціативу запустила організація «Опіка Ангела».

Участь у групі є безкоштовна, уся інформація залишається конфіденційною. Зустрічі батьків відбуваються щомісяця онлайн або офлайн, це залежить від регіону України. Зібрання проводять за світовими стандартами. У кожній групі до 12 людей і два волонтери-ведучі, які пройшли попереднє навчання.

До зустрічі можуть долучитися близькі люди, щоб підтримати батьків, якщо вони не хочуть чи бояться йти самі. Учасники не можуть бути молодші 18 років і приходити з дітьми.

Усього в Україні буде 10 онлайн-груп, одна з них створена для підтримки жінок на шляху до наступної вагітності після втрати.

«Ми прийшли на групу відразу після втрати новонародженого сина. Я не знаю, як інакше ми б змогли говорити про втрату. У групі ми могли проговорити те, що боліло», – говорить Наталя, учасниця групи підтримки.

«Опіка Ангела» – це організація, створена батьками, які втратили дітей, для підтримки тих, хто проходить через такий важкий час зараз чи пережив утрату раніше.

Зареєструватися в групу можна за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.