Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМережу Walmart оштрафували на 125 мільйонів доларів за звільнення працівниці із синдромом Дауна

Компанія зобов’язана заплатити штраф і збитки

Окружний суд США в штаті Вісконсин встановив, що Walmart порушив закон, який забороняє дискримінацію на підставі інвалідності працівника. Також він присудив мережі штраф у розмірі 125 мільйонів і додаткові 150 тисяч доларів компенсаційних збитків. Про це повідомили The New York Times.

Справа стосується Марло Спет, яка має синдром Дауна і яка була продавчинею Walmart із 1999 року. Протягом наступних 15 років вона отримувала кілька підвищень зарплати та позитивні відгуки про свою роботу.

У 2014 графік Спет змінився, коли Walmart запровадив комп’ютерну систему планування, яку розробили для того, щоб у магазині було достатньо працівників у певні години.

Різка зміна графіку становила серйозні труднощі для Спет. За словами адвокатів, жінка неодноразово просила менеджера повернути минулий графік, але їй відмовляли. Після цього у Walmart двічі вчинили дисциплінарні стягнення проти жінки. У 2015-му її звільнили за прогули.

«Ми не терпимо будь-якої дискримінації та приймаємо тисячі співробітників щороку. Ми часто корегуємо графіки співробітників, щоб відповідати очікуванням наших клієнтів, і, хоча графік пан Спет був змінений, він залишався в межах часу, про який вона вказала, що буде доступна», – ідеться в заяві Walmart.

Також у мережі зазначили, що їхній штраф зменшать до 300 тисяч доларів, адже це максимальна сума, дозволена федеральним законом для відшкодування збитків і штрафних санкцій.

ФОТО: WIKIMEDIA

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.