Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнську легкоатлетку не взяли на Олімпіаду в Токіо через нещодавні пологи

Рішення ухвалив тренерський склад

Українська бігунка Ольга Ляхова не поїхала на Олімпіаду-2020 в Токіо через нещодавні пологи. Таке рішення ухвалив тренерський склад. Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

Спортсменка бігала до сьомого місяця вагітності та підтримувала свою фізичну форму до самого народження дитини, про яке вона оголосила в травні, за три місяці до Олімпіади.

Через народження дитини бігунка пропустила чемпіонат України, що відбувся в червні в Луцьку. За словами легкоатлетки, вона не поїхала, бо не встигла набрати оптимальні кондиції.

Участь у національній першості є однією з вимог відбору до складу олімпійської збірної. Оминути цей пункт можна лише за умови виконання нормативу. Спортсменка виконала умову, проте Головна тренерська рада вирішила не подавати кандидатуру Ляхової.

«Знаю, що реакція була більше незадовільна, хоч президент Федерації легкої атлетики був на моєму боці. Після наради один із тренерів мені розповів, що це було майже одностайне рішення. Сказали, що неможливо відновитися після пологів так швидко», – прокоментувала Ляхова.

Головний тренер збірної України Сергій Романчук зазначив, що таке рішення ради ухвалили з думкою про здоров’я Ляхової та її доньки.

«По-перше, Ольга ще годувала дитину молоком. А будь-яке надмірне навантаження може сприяти тому, що воно зникне. Треба думати про доньку. Ми не могли змусити Ольгу виступати. Вона й сама відчувала, що не ті кондиції. Жінки після пологів відновлюються близько 8–12 місяців. Це нереально. Вона виконувала навантаження лише для підтримки форми», – пояснив Романчук у коментарі для «Суспільне Спорт».

Відомо, що до засідання не залучали виконавчого директора комітету Федерації легкої атлетики України та лікаря-фахівця, який би проконсультував штаб команди щодо стану спортсменки. Участь у нараді брав лише тренерський колектив.

ФОТО: WIKIMEDIA

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.