Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Фінляндії провели акцію проти сексуалізації жіночих грудей

«Ми живемо в суспільстві, де жінка має прикривати себе»

Феміністична група Cult Cunth провела акцію в кількох містах Фінляндії проти сексуалізації жіночих сосків. Учасники також виступили проти бінарних уявлень про тіло людини. Про це пишуть Yle Uutiset.

Один із приводів проведення акції стався в червні. Тоді зі спа-центру Рауханіємі в місті Тампере вигнали кількох активісток, оскільки вони були топлес і відмовилися одягати бюстгальтер.

«Ми живемо в суспільстві, де жінка має прикривати себе, а не де чоловік мав керувати власною поведінкою й не бути стурбованим. Це спричиняє реакцію: соски жінки сприймаються як щось сексуальне незалежно від контексту», – пояснюють активісти.

Загалом на заході взяли участь рекордна кількість людей – понад 200. За словами організаторів, це свідчить про те, що в країні втомилися від подвійних стандартів стосовно тіла.

«Існує ще більша група прихильників, які вважають, що кожен має одягатися так, як хоче. Це повільно руйнує бінарну ідею статі, тимчасом як інші статі та трансгендери також можуть бути вільні», – поділилися активісти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.