Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Будапешті провели прайд-марш проти чинної політики

Та для підтримки представників ЛГБТ

У Будапешті відбувся щорічний прайд-марш. Цього разу тисячі угорців взяли участь у заході, аби підтримати представників ЛГБТ, а також протестувати проти закону, який забороняє ділитися з неповнолітніми контентом, що пропагує гомосексуальність або зміну статі. Про це пишуть Reuters.

Під час маршу учасники крокувала вулицями в центрі Будапешта. У заяві організаторів зазначили, що мітинг проводили, аби протидіяти «владолюбним політикам» і протистояти залякуванням ЛГБТ-спільноти.

«Цей закон обурює. Ми живемо у 21 столітті, коли подібні речі не повинні відбуватися. Це не комуністичні часи, це ЄС, і кожен повинен мати можливість жити вільно», – сказав один із демонстрантів, який був на марші зі своїм хлопцем.

За словами прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, закон про «ЛГБТ-контент» запровадили з метою захистити традиційні християнські цінності від західного лібералізму.

Водночас Європейська комісія розпочала судовий процес проти уряду Угорщини. У ЄС заявили, що закон є дискримінаційним і суперечить європейським цінностям толерантності та свободи особистості.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.