Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБренди, які виступили проти расизму й підтримали рух «Black Lives Matter»

Рух проти насильства до темношкірих людей.

Під час масових протестів і заворушень у США, спричинених ситуацією зі смертю Джорджа Флойда, багато брендів висловили підтримку руху «Black Lives Matter».

Зокрема, рух проти насильства стосовно темношкірих людей підтримала компанія Nike, бренд косметики Glossier пожертвував $500 тисяч організаціям, які борються з расовою дискримінацією, представники бренду Marc Jacobs написали у своєму Instagram «Ніколи не дозволяйте їм переконувати, що розбите скло або майно – це насильство. Майно можна відшкодувати й відновити, а людське життя – ні».

Компанія YouTube виділила $1 мільйон на подолання соціальної несправедливості.

Підтримку також висловили кінокомпанії та стримінгові сервіси.


Протести та масові заворушення в США розпочалися після того, як поліцейські штату Міннесота затримали Джорджа Флойда, запідозривши його у використанні фальшивих грошей в магазині. Поліцейські повалили чоловіка на асфальт і натиснули йому коліном на шию, проігнорувавши слова Флойда про те, що він не може дихати. У результаті Флойд помер від задушення.

«Black Lives Matter» – започаткований у 2013 році інтернаціональний рух активістів, які виступають проти насильства стосовно темношкірих людей.

Обкладинка: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.