Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКетрін Вотерсон прокоментувала трансфобні заяви Джоан Роулінг

Минулого року твітер «прощався» з письменницею

Американська акторка Кетрін Вотерстон («Фантастичні звірі і де їх шукати») заявила, що для неї важливо проявити підтримку до транслюдей після трансфобних твітів Джоан Роулінг, які викликали обурення в мережі. Більше про це вона розповіла в інтерв’ю The Independent.

Вотерстон, яка грає одну в головних ролей у франшизі «Фантастичні звірі і де їх шукати», не хотіла, щоб їй приписували переконання Роулінг лише тому, що вона грає в стрічках за її книгами.

Під час розмови акторка згадала статтю, якою поділилася після звинувачень Роулінг у трансфобії. Заголовок матеріалу – «Трансжінки не становлять загрози для жінок, але ми створюємо їм загрозу, якщо відділяємо їх». В уривку статті можна прочитати: «Вибачте, але ви не можете бути феміністкою, якщо не виступаєте за права кожної людини, зокрема, за права інших жінок».

«Оскільки мене асоціювали з «Фантастичними звірами», мені було важливо донести свою позицію. Хтось може задуматися, чи можна об’єднати погляди різних людей за асоціаціями», – відповіла Вотерсон, коли її запитали про репост статті.

У червні минулого року Роулінг звинуватили в трансфобії, коли у своєму твітері вона стверджувала, що словосполучення «люди, що менструють» стосується лише жінок, а не трансгендерних людей. Тоді Деніел Редкліфф вибачився за слова Роулінг. Згодом обурення викликав новий детектив письменниці, у якому головним негативним персонажем є серійний вбивця, який переодягається жінкою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.