Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні збільшилася кількість нападів на активістів – Zmina

Найбільше інцидентів – у Києві

В Україні збільшилася кількість нападів, погроз і переслідувань активістів і правозахисників. Про це свідчать дані звіту Zmina.

За перше півріччя 2021 року зафіксували 53 випадки переслідування активістів, у другому кварталі року стався 21 випадок. За цей період минулого року зафіксували 50 інцидентів, що свідчить про збільшення злочинів. Київ залишається лідером із кількості випадків, за пів року їх було 22. На другому місці опинилась Одеська область (7), а на третьому – Харківщина й Луганщина (по 3).

Зростання цифр пояснюють пожвавленням негативних процесів, зокрема, діяльності ультраправих угруповань офлайн й онлайн. Ще одна причина: активісти частіше повідомляють про інциденти, через що можна виявити більше випадків.

У звіті вказали на збільшення нападів на ЛГБТ-активістів, водночас безкарність за напади праворадикалів досі залишається проблемою. ЛГБТ-активізм уперше став найнебезпечнішим видом громадської діяльності. Антикорупційну діяльність і захист прав жінок також віднесли до найризикованіших.

У звіті підсумували, що такі дані є наслідком відсутності якісних розслідувань з боку правоохоронної системи щодо попередніх переслідувань.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.